Ετικέτες

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Διάλεξη του Ν.Λυγερού με θέμα: “ΑΟΖ και ανάκαμψη” 18/02/2013Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ και ανάκαμψη". Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, Κως. Δευτέρα 18/02/2013, ώρα: 20.00. 

ZEE--Articles & Analyses:
http://www.lygeros.org/section.php?name=ZEE

Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ
http://www.ipetitions.com/petition/elliniki_aoz/

email: w@lygeros.org

ΠΗΓΗ
http://youtu.be/HPirAwaKCJU

------------------------------------------------

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013
Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατετέθη χθες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).

Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία.
Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.

Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

ΠΗΓΗ
http://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/anakoinose-upeks-gia-ten-apostole-rematikes-diakoinoses-pros-ta-enomena-ethne-gia-ten-diasphalise-ton-kuriarkhikon-dikaiomaton-tes-elladas-sten-uphalokrepida.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...